След признанието на Йелена Докич пред австралийските медии, че е била малтретирана от баща си Дамир Докич, той заплаши, че ще стреля с минохвъргачка срещу австралийския посланик в Белград Клер Биргин.

Сръбският министър на вътрешните работи Ивица Дачич потвръди ареста на родителя на тенисистката.

„Ние сме длъжни да гарантираме сигурността на чуждите дипломати у нас. Няма да коментирам писанията в пресата дали отправените заплахи от едно лице са били истински и той е имал намерение да ги изпълни”, каза още Дачич.

От сръбската полиция уточниха, че Дамир Докич е посрещнал спокойно униформените и дори им е показал оръжието си в къщата. Иззети са няколко пистолета и бомби - всички законно притежавани от бащата на Йелена.

„През последните години австралийците ме преследват като диво животно и на това трябва да се сложи край. Някой трябва да носи отговорност. Поради тази причина извиках представител на Австралия и казах, че ще стрелям с минохвъргачка срещу посланика им през шофьорското стъкло. Да видим тогава кой ще може да избяга. Сега очаквам нашата полиция да ме арестува”, бе заявил преди два дни 50-годишният Докич.

„Вижте какви мръсотии пишат за мен. Унищожиха семейството ми, живота ми всичко, но от минохвъргачката няма да могат да избягат, знам какво говоря, не съм пиян. Имам цял арсенал. Дори да ми вземат всичко, още на другия ден ще си купя още пет минохвъргачки. Искам посланикът да спре цялата хайка срещу мен и аз ще му се извиня, в противен случай ще го убия. Знам, че Йелена не е казвала, че съм я малтретирал физически. Всичко е измислица и тя ще ги съди”, допълни още разгневеният баща на Йелена Докич.