Близо месец преди старта на Олимпиадата в Пекин, първата ракета в света при жените Ана Иванович даде интервю за официалния сайт на Международната тенис федерация, в което заяви, че се надява на отлично представяне, въпреки че титлата на Игрите ще е доста по-трудна за постигане от тази в надпреварите от Големия шлем.

„Олимпиадата е състезание, за което мечтаят всички спортисти, не само тенисистите. Така, че да представям страната си на този форум е голяма чест за мен. Освен това никога не съм била в Китай, затова чакам надпреварата с голямо нетърпение”, сподели сръбкинята.

„Когато бях малка видях как нашите баскетболисти и волейболисти спечелиха златните медали и прославиха страната. Сега аз имам същата възможност, а от това ми спира дъхът”, добави Иванович.

„За медал мечтае всеки спортист. Да спечелиш злато на Олимпиадата е равно на титла от Големия шлем, но е по-трудно, тъй като Игрите са на четири години. Възможностите да участваш на Олимпиада обикновено е два или три пъти в професионалната кариера”, каза още атрактивната тенисистка.

„С нетърпение очаквам да се срещна с много други спортисти в Пекин, за които само съм чувала и чела. Това е шанс да се запознаеш с много хора и да видиш как тренират”, завърши Ана Иванович.