Кори Гоф може да е само на 17, но тя вече постигна забележителни неща в световния тенис. Специалистите продължават да определят талантливата американка за бъдещата №1, а въпреки крехката си възраст, Гоф може да се похвали със значими победи срещу тенисистки като Наоми Осака и Винъс Уилямс.

Тийнейджърката също така, достигна и до третия кръг на US Open, като вече завоюва и първата титла в своята кариера, успявайки да спечели надпреварата в Линц. Сега, младата тенисистка сподели от кого черпи своето вдъхновение на корта. Тя разкри, че истински се възхищава на сестрите Уилямс и те са нейният голям пример в тениса.

„Още от малка се възхищавах на Серина и Винъс. Гледах мачовете им по телевизията и исках да бъда като тях. Те са постигнали толкова много в спорта, преминали са през какво ли не, за да бъдат на върха и въпреки това продължават да се състезават.  Едва ли някога ще достигна тяхното ниво, но двете сестри винаги ще бъдат моето голямо вдъхновение, тези 2 жени са едни от най-успешните в световния спорт въобще. Единственото, което искам е да остана здрава и да продължа развитието си“, коментира Гоф.