Все повече хора говорят за Аманда Анисимова. Специалистите я определят като следващата голяма надежда на американския тенис, а много експерти дори я смятат за следващата Мария Шарапова.

Американката направи силно впечатление още през миналия сезон, когато достигна до четвъртия кръг на откритото първенство на Австралия, а само няколко месеца по-късно Анисимова игра и на 1/2финалите на Ролан Гарос. Младата надежда на Съединените Щати изобщо не се притеснява от сравненията с Шарапова и дори смята това за голямо предимство.

„Не се притеснявам, че хората ме сравняват с Мария, напротив радвам се и това ми дава още по-голяма увереност. Да чувам подобни думи за себе си е чудесно и изобщо не чувствам напрежение. Възхищавам се на Шарапова за всичко, което тя постигна, Мария е истински пример за всички спортисти по света. Аз искам да оставя своя собствена следа в тениса и просто да съм себе си. Нямам търпение да дойде време за Ролан Гарос, истински щастлива съм, че турнирът ще се проведе и искам отново да се представя добре“, каза Анисимова.