Ализе Корне отново ще бъде в София като участничка Garanti Koza WTA Tурнира на шампионките. Тя зае петото място в класацията Race to Sofia, след като през април спечели титлата в Катовице. Ето какво сподели 24-годишната французойка пред екип на WTA. 

Какво означава за вас, че ще играете отново в София? 

Много, защото ще съм в България за трета поредна година. Това ще е добър финал на сезона. Титлата ми в Катовице дойде изключително трудно, а финалът (7:6, 5:7, 7:5 с Камила Джорджи) бе направо епичен. Турнирът в София много ми харесва. През миналата година постигнах победа в предварителната група срещу Кириленко, но после загубих от Халеп и Павлюченкова. Смятам, че състезанието е много привлекателно за публиката. Форматът с мачове всеки срещу всеки в групи ми харесва, защото и при загуба имаш шанс да продължиш. В групите може да се случи всичко. 

Как бихте определила стила си на игра? 

Предпочитам размяна на удари от основната линия, като използвам много топспин при изпълнението на форхенд. Но се опитвам да бъда по-агресивна и да излизам по-често на мрежата. Тичам много и никога не се предавам до последната точка. 

С какво се занимавате в свободното си време? 

Слушам музика, но най-много обичам да чета книги. Искам да имам повече време, за да бъда заедно със семейството си.