Аделаида ще посрещне звездите на тениса през 2020-а с нов ATP и WTA турнир, който ще се провежда едновременно при мъжете и жените.

Надпреварата все пак трябва да бъде одобрена от двете асоциации, но това изглежда формалност. Така повече от 120 от най-добрите тенисисти на сингъл и двойки ще се състезават в турнира, който ще предлага минимум 2 милиона долара общ награден фонд.

За целта ще бъдат вложени 10 милиона долара в реконструкция на комплекса "Мемориал Драйв" като това ще включва нов покрив на трибуните и централните кортове, четири нови корта за мачове, нови ограждения и осветление.

Президентът на Тенис Австралия Крейг Тайли заяви при представянето на проекта, че организацията има визия за бъдещето на австралийското тенис лято, което да позволи на повече градове да бъдат домакини на турнири в началото на сезона.

"Важно е за нас да продължим да подобряваме предлагането на страхотен тенис, което имаме в Австралия, за да осигурим повече възможности на играчите, повече възможности на феновете да ги гледат в своите родни градове и да представим по-глобално изложение към нашия спорт", сподели Тайли.

"Голяма част от нашата визия е да предоставим повече тенис от световна класа на градовете столици в Австралия, за което ще ни помогне и този турнир. Това е огромна част от визията ни да разрастнем тениса и да осигурим вдъхновение за бъдещите поколения", продължи той.

Все още обаче не се казва къде точно в календара ще бъде поставен турнирът в Аделаида. От 2019-а година поне при мъжете турнирите в Бризбейн и Сидни отпадат от календара като на тяхно място попада новоучреденият отборен турнир АТР Къп, който ще се провежда в двата града.