21-годишната италианка Елизабета Кочиарето спечели първи турнир на УТА 125 в кариерата си, след като на финала в Тампико (Мексико) тя се наложи над 5-ата в схемата Магда Линет (Мексико) със 7:6 (5), 4:6, 6:1.

Турнирът в мексиканския курорт, който е с награден фонд 115 000 долара, е третото й участие на финал след Прага миналата година и Макарска. Сега битката за трофея продължи два часа и половина.

Линет е четвъртата подред поставена в схема състезателка, която отстъпва на Кочиарето тази седмица. Преди това тя се справи с Мари Бузкова (номер 2), Камила Осорио (7) и Чжу Лин (6).

Мексико се превръща в любима дестинация за младата италианка, която преди седмица в Гуадалахара тя премина два кръга в квалификациите и отстрани в първия кръг Анастасия Потапова. Но във втория трябваше да се предаде в два сета на по-силната американка Коко Гоф.

Сега Линет успя да се върне в първия сет след изоставане с 1:3 и сервираше за мача при 5:3. Но Кочиарето проби отново подаването на полякинята и прати частта в тайбрек.

Във втория Линет беше пред пробив при 5:4, но този път успя да удържи атаките на младата противничка и изпрати срещата в трети сет. Италианката обаче сякаш превключи на друга скорост там и със спечелени пет последни гейма триумфира.

"Много тежка седмица изпращам, в която трябваше да се боря със силни съпернички. Но съм безкрайно щастлива, защото си тръгвам с титла, което е моя мечта, заяви номер 79 в света на женския тенис Кочиарето.