15-годишната Кори Гоф отстрани на четвъртфинал водачката в схемата на турнира по тенис за жени в Линц в два сета. Гоф се нуждаеше от час и 40 минути, за да спечели със 7:6 (1), 6:4.

За 15-годишната тийнейджърка това е първи полуфинал в скромната й кариера. В първия сет не се стигна до пробиви и двете състезателки взеха подаванията си сравнително лесно, с изключение на осмия гейм. В него Бертенс спаси една точка за пробив и изравни за 4:4. Но в тайбрека нямаше никакви шансове и родената през 2004-а година американка спечели със 7:1.

Във втория сет Гоф проби подаването на холандката рано за 2:1 в третия гейм и успя да запази до края разликата от два гейма.

Кори Гоф разби прогнозите през юли, когато на Уимбълдън стигна до осминафинал, а най-вероятно ще влезе в топ 100 на женската ранглиста на УТА, която ще излезе другата седмица. Освен това тя е и съвсем близо до влизане в основната схема на турнира Аустрелиън Оупън през януари 2020-а година.

Андреа Петкович е нейната следваща съперничка на полуфинала, след като отстрани Виктория Кузмова (Словакия) с 6:4, 6:1 по-рано днес. Другите два четвъртфинала от турнира са по-късно днес.