Стефан Цветков беше преизбран за председател на Българска федерация тенис на днешното Отчетно-изборно общо събрание в Дряново. Той получи пълно единодушие от 53 делегати, които му гласуваха доверие за четвърти пореден четиригодишен мандат.

„Благодаря за доверието на всички делегати, членове, клубове и колеги. Отговорността ни е много голяма, а посланието, което искам да отправя е свързано с обединение в общите нужди на тениса, нека си пазим репутацията и да даваме примери. Бюджетът ни, който е над 60% от собствени средства (спонсорства, реклами, партньорства и лични средства), е без намаление, а с увеличение за 2020 година. Поставили сме си като приоритет стратегическа работа, срещи и дългосрочно развитие на регионите, както и продължаване грижата за младите. В този ред на мисли няма как да не отбележа, че през 2019-та имаме 15 таланти в топ 100 на Европа“, заяви след избора си Стефан Цветков.

След един час забавяне за събиране на нужния кворум, Общото събрание започна с приветствие на Стефан Цветков и отличаване с плакети за своя принос в развитието на българския тенис на Николай Манчев и треньора Ивайло Илиев. Специален плакет за изключителния си пронос и по случай своя 70-годишен юбилей пък получи членът на УС на БФТ Мариана Печеян, която бе домакин в хотел „ВСК Кентавър“ в Дряново.
Делегатите и членовете чуха специалните видеопослания от президента на ITF Дейвид Хагърти и вицепрезидента на ATP Tour Дейвид Мейси. 

Ръководството на централата направи отчет за дейността през миналата 2019 година, бе приет нов Треньорския съвет от 11 членове с председател Милко Милев и бе утвърден бюджетът за 2020 година, през септември на която предстои петото издание на SOFIA OPEN от категория ATP 250 с участието на Григор Димитров.
В новоизбрания Управителен съвет на БФТ влязоха 6 нови членове – Катерина Генова, Веселина Донева, Георги Харизанов, Цветан Михов, Милко Милев, Юлиан Михов, а останаха и досегашните членове Рангел Марков, д-р Георги Крумов, Огнян Илиев, Екатерина Генова, Мариана Печеян, Мариана Ненова, Явор Цаков, проф. Генчо Начев, Весела Лечева, Владимир Димитров, Христо Христов и Мартин Макариев.