Александър Зверев доказа, че не е бил болен от COVID-19, след като стана обект на обвинения, че е компрометирал безопасността на останалите по време на "Ролан Гарос". Германският тенисист даде отрицателен тест за коронавирус дни след като отпадна и разкри, че е играл с висока температура и симптоми.

"Искам да съобщя на всички, че за пореден път дадох отрицателен тест за COVID-19. Не бях сигурен на сто процента и сега ще ми отнеме няколко дни да се възстановя. Първо усетих температурата, премерих, беше 37,6 градуса. После стана ясно, че съм настинал. Играем във влага на 8 градуса цели две седмици", написа той в социалните мрежи.

Той настоява, че е съобщил на организаторите на турнира за състоянието си и дори е получил лекарства от тях. От френската тенис федерация съобщиха, че тенисистът не е уведомил медицинския екип преди мача си с Яник Синер, който се оказа последен за него в Париж.

Възможно е това да му донесе глоба, въпреки че Саша бързо смени версията и вече твърди, че правилникът не го задължавал да съобщава за здравословното си състояние. Освен това Зверев трябва да се тества отново в рамките на 5 дни след излизането на последните резултати.