Иван Любичич не спира със своите медийни изяви през последните дни. След като хърватинът даде мнението си за случващото се в световния тенис и  сподели очакванията си за 2022 година, сега наставникът на Федерер се изказа изключително ласкаво за представителя на топ 10 Матео Беретини.

Според бившия световен  номер 3  италианецът прави правилните неща на корта, а стилът му на игра много наподобява този на швейцарския майстор. „Много харесвам Беретини и начинът, по който се развива кариерата му. Мисля, че той е страхотен човек и изобщо не е случайно, че е в топ 10 на света. Виждам как  просто се опитва да прави правилните неща, нещо, към което се стреми и  Роджър.

Матео вече достигна до ½-финалите на  US Open, през тази година игра финал на Уимбълдън, и в турнирите от големия шлем винаги успява да бъде във втората седмица на всяка една надпревара. Смятам, че това е показателно за качествата му и се надявам, че той ще продължи да работи усърдно. Ако това се случи, очаквам много скоро Италия да се поздрави с титла от големия шлем, а Матео Беретини напълно заслужава да изживее подобна радост“, каза Любичич.