Бившият номер едно в тениса Рафаел Надал ще загърби лошия сезон през тази година и догодина ще спечели отново титла от Шлема. Така смята неговият личен треньор и чичо Тони.

Рафа е в ужасяваща форма през 2015 г. и досега не е спечелил голяма титла през последните осем месеца. Миналата седмица триумфира в Германия, но надпреварата там обикновено не попада в календара му, защото е доста постна.

"Целта на Рафа винаги е била да е на върха и да е най-добрият. Постижението му от 14 титли от Големия шлем е страхотно, но не мислим за изравняване на рекорда на Роджър Федерер от 17, защото е прекалено напред."

"Въпреки това мога да ви уверя, че още следващата година Рафа отново ще спечели турнир от Шлема. Тогава той ще е отново толкова силен, колкото и преди", сподели Тони Надал пред испански медии.

Ако не успее да триумфира на US Open, настоящата година ще е най-слабата за испанеца от 2004 г. насам. Точно тогава той за последно не успя да спечели титла от турнир от Големия шлем. А трябва да се отбележи, че тогава Рафа беше само на 18 години.