2024 година определено е проблематична за Франсис Тиафо. Американецът изживя доста трудни моменти на корта дотук през сезона, но през вчерашния ден най-после се видя „светлина в тунела“ за бившия представител на топ 10.

Тиафо направи фантастичен обрат срещу италианеца Матео Арналди, като изоставаше с 0:2 сета, но намери сили да обърне нещата в своя полза и да спечели срещата след 5-сетова битка. Сега, Франсис разказа за своите трудни моменти в тениса и на какво се дължи неубедителното му представяне през годината до момента.

„Виждам къде бях миналата година и колко различно изглежда всичко за мен към днешна дата. По това време през миналия сезон бях в топ 10, а сега едва успях да попадна сред поставените на Уимбълдън, но за всички тези неща си има причини. Истината е, че може би сам съм си виновен, защото, когато бях в десетката и играех страхотен тенис, не можах да оценя истински нещата. Започнах да приемам победите за даденост, а с течение на времето  изгубих позиции в ранглистата и това определено ме срина. Не можах да се справя с напрежението и изживях доста тежки моменти, като имах своите ментални проблеми, но човек сам избира какво да предприеме. Ако стоиш и се изкарваш жертва, в никакъв случай това не помага, дори ситуацията става още по-тежка. Въпросът е, да се бориш със себе си и да намериш начин да излезеш от тежкото положение, в което се намираш. Вярвам, че успеха, който постигнах срещу Арналди може да ми даде много и дано това е началото на едни по-добри дни за мен“, каза Тиафо.