Елина Свитолина ще търси добро представяне още в първия турнир за новата година. Украинката е една от фаворитките за титлата в Дубай, като първото препятствие пред нея е американката Джесика Пегула.

Свитолина не изпрати кой знае колко успешна 2020 година, но въпреки това успя да завоюва два трофея. Сега 26-годишната състезателка е изключително амбицирана за силен старт и далеч по-добра 2021 година.

„Миналата година ни показа, че тенисът изобщо не е най-важното. Преминахме през нещо, което застраши цялото човечество и всички трябваше да си извадим поуките. Бе важно да се замислим за собственото си поведение и да видим къде бъркаме. Винаги е хубаво, когато настъпи време за новия сезон, стартирам годината с нови надежди и очаквам мачовете с нетърпение. Смятам, че израснах във всяко отношение и желая да го покажа на корта. За мен ще е чудесно да спечеля няколко мача в Абу Даби и да натрупам самочувствие преди Australian Open. Излизам за първия си двубой срещу Джесика пределно концентрирана и ще гоня победата. Надявам се да постигна много през сезона и да се задържа сред най-добрите в световния тенис“, каза Свитолина