Изабелла Шиникова се класира за третия кръг на квалификациите на Откритото първенство на САЩ по тенис. Българката победи изключително драматично с 6:0, 4:6, 7:6 (6) Сакия Викъри за 135 минути.

27-годишната софиянка спечели лесно в първия сет след само 24 минути, постигайки три пробива. Втората част започна възможно най-добре за българката, която поведе с пробив и 2:0, но веднага след това загуби подаването си срещу американката, намираща се на 150-то място в световната ранглиста. Викъри изпусна два сетбола при 5:3 в своя полза, но след това сервира успешно за изравняване на резултата.

В третия сет отново последва размяна на пробиви, стигна се до тайбрек, в който представителката на домакините поведе с 6:2, но Шиникова отрази четири мачбола, за да направи обрат до 8:6. В третия кръг на квалификациите софиянката ще се изправи срещу Ана Богдан.

Румънката, която заема 147-мо място в световната ранглиста, отстрани австралийката Елън Перес след успех с 6:4, 7:6 (6). До момента Изабелла Шиникова никога не е участвала в основна схема на турнир от "Големия шлем".