Шесткратната шампионка Серина Уилямс и Мария Шарапова ще играят една срещу друга в първия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, отреди тегленият жребий. Бившите шампионки в Ню Йорк никога не са играли една срещу друга на "Флашинг Медоус".

Американката и рускинята са играли на финали в останалите три турнира от "Големия шлем", както и финала на олимпийските игри в Лондон през 2012 година. 

Уилямс има 18 поредни победи и общо 19 успеха в 21 двубоя срещу Мария Шарапова. Американката ще опита да изравни рекорда от 24 спечелени титли от турнирите от "Големия шлем".
Руската тенисистка триумфира с шампионския трофей в Ню Йорк през 2006 година, но в момента е доста далеч от най-силната си форма. 

Миналогодишната шампионка Наоми Осака (Япония) ще започне участието си в турнира с двубой срещу Ана Блинкова от Русия.

В мъжката схема поставеният под номер 3 и петкратен шампион Роджър Федерер е в горната половина на схемата и това означава, че може да се срещне с лидера в световната ранглиста Новак Джокович на полуфиналите. Двамата играха един срещу друг на финала на "Уимбълдън", където сърбинът спечели драматично в петия сет. 

Номер 2 в основната схема Рафаел Надал никога не е играл срещу Федерер на Откритото първенство на САЩ, като двамата може се срещнат в двубоя за титлата. На полуфиналите трикратният шампион Надал може да се изправи срещу Доминик Тийм, четвърти в схемата. Първи съперник на испанеца в Ню Йорк е австралиецът Джон Милман.

Трикратният шампион Новак Джокович, който защитава титлата си от миналия сезон, започва кампанията срещу Роберто Баена (Испания), докато швейцарецът Федерер ще играе срещу квалификант в първия кръг./БТА