Една от фаворитките Мария Шарапова се класира за 1/4-финалите на Australian Open и ще играе за 21-и път със Серина Уилямс. Руската тенисистка успя да пречупи съпротивата на младата швейцарка Белинда Бенчич в два сета 7-5, 7-5.

Двубоят бе оспорван и продължи малко повече от два часа, като Маша реализира 4 пробива срещу 2 за Бенчич и наниза 21 аса срещу нула за 18-годишната й опонентка. Тя на два пъти губеше с пробив, но в крайна сметка успяваше да го върне и да се пребори за успеха. 

Последната ѝ точка в двубоя беше след намесата на системата "ястребово око", като ѝ се случва за първи път да победи след използването му. Така тя се пребори за място сред най-добрите осем в Мелбърн и там ще се изправи срещу кошмарната си опонентка от Щатите. 

Серина Уилямс влезе в 1/4-финалите след разгромна победа над друга рускиня - Маргарита Гаспарян с 6-2, 6-1 само за 55 минути.

Мария Шарапова и американката са се срещали 20 пъти досега, а победите са 18 на 2 в полза на Серина, която бе по-силна от бившата приятелка на Григор Димитров и във финала на миналогодишното издание на Откритото първенство на Австралия. Втората и последна победа на Маша датира от далечната 2004 г. /БГНЕС