Шампионката от US Open Наоми Осака се отказа от участие в следващия турнир от Големия шлем – Ролан Гарос. Причината е контузия в подколянното сухожилие, която няма да позволи на японката да се бори за своята четвърта титла от Големия шлем.

„Все още имам болки в ахилеса, така че няма да разполагам с достатъчно време, за да се подготвя на клей. Тези два турнира идват при твърде малка пауза един след друг“, сподели световната №3 в Twitter, говорейки за надпреварите в Ню Йорк и в Париж. „Пожелавам на организаторите и на играчите всичко най-добро“.

Наоми нарани своя ахилес още по време на Western & Southern Open в Ню Йорк в края на август. Тогава се отказа от финала срещу Виктория Азаренка именно поради този проблем. Изпитваше известни болки и на US Open след това, но те не ѝ попречиха да стигне до втория си трофей там.

Осака и преди това бе обявила, че не е сигурна дали ще вземе участие на „мейджъра“ в Париж, който тази година ще започне на 27 септември. Миналата седмица Осака вдигна своята трета титла от Големия шлем. На финала на US Open тя надигра Виктория Азаренка след обрат – 1-6 6-3 6-3.