Носителката на 23 титли от турнирите от "Големия шлем" Серина Уилямс намекна, че ще играе на турнира "Уимбълдън", който започва след по-малко от две седмици.

40-годишната американка в момента е извън първите 1200 в световната ранглиста, тъй като не е играл нито един официален турнир от предходното издание на "Уимбълдън", когато отпадна още в първия кръг след загуба от Александра Саснович от Беларус.

В Инстаграм Уилямс публикува снимка, на която се виждат краката и маратонките и, стъпили върху тревен корт. Към снимката е добавено описание "SW19", което е пощенският код на "Ол Ингланд Клъб", където се провежда турнирът "Уимбълдън", както и текстът "2022. Ще се видим там".

Заради ниския си ранкинг американката ще трябва да получи "уайлд кард" от организаторите за участие, което няма да бъде проблем предвид значимите и постижения за тениса и седемте титли на "свещената трева".

В интернет се появиха и спекулации, че Уилямс ще играе и на турнира в Ийстборн през следващата седмица, който е последният подготвителен преди стартиращия на 27 юни "Уимбълдън".

Серина Уилямс се нуждае от само още една титла от турнирите от "Големия шлем", за да се изравни на върха във вечната класация по най-много трофеи с лидерката Маргарет Корт.