Бившата номер едно в световната ранглиста по тенис Серина Уилямс намекна в четвъртък, че може да направи дългоочакваното си завръщане на "Уимбълдън" през юни. Това е точно година, след като за последно игра на турнира на трева в Лондон от Големия шлем.

40-годишната Уилямс накуцваше по време на миналогодишния мач от първия кръг на Откритото първенство на Великобритания със сълзи в очите заради контузия в крака.

Американката пропусна Олимпийските игри в Токио и Откритото първенство на САЩ през 2021 година, защото имаше травма в бедрото. Уилямс не игра и на Откритото първенство на Австралия по-рано тази година.

"Говорихме за моето завръщане и той ме раздвижваше и ме подготвяше за Уимбълдън. Нямам търпение!", заяви Уилямс в Инстаграм по време на работата си с куотърбека от Националната футболна лига Арън Роджърс.

Когато той я попита за потенциално завръщане за Откритото първенство на САЩ, тя добави: "Уимбълдън е преди Откритото първенство на САЩ, първо трябва да играя на "Уимбълдън". Това е вълнуващо!"

Откритото първенство на Великобритания ще се проведе от 27 юни до 10 юли. Уилямс е печелила турнира на трева седем пъти, като последният й успех е през 2016 година.

Уилямс има рекордните 24 титли от турнирите от Големия шлем, но падна до 246-о място в световната ранглиста.

Американската тенисистка роди дъщеря си Олимпия през 2017 година.