Американката Серина Уилямс и швейцарецът Стан Вавринка получиха "уайлд кард" за основната схема при жените и при мъжете за започващия на 27 юни турнир "Уимбълдън".

Организаторите публикуваха списък със седем мъже и шест жени, които получават специална показа за основната схема, като и при двата пола бройката ще бъде допълнена до осем.

Освен носителя на три титли от Големия шлем Вавринка, който в момента е 290-и в ранглистата на АТП, "уайлд кард" при мъжете получават още британците Лиъм Броуди, Джей Кларк, Алистър Грей, Пол Джъб и Райън Пенистън, както холандецът Тим ван Райтховен, който през миналата седмица сензационно спечели подгряващия турнир в Хертогенбош.

При жените най-голямото име е това на Серина Уилямс. 23-кратната шампионка от Големия шлем и седемкратна победителка на "Уимбълдън" няма нито един официален мач през последните 12 месеца и изпадна от първите 1200 в класацията на УТА. 40-годишната Уилямс обаче ще се завърне на корта следващата седмица, когато ще играе на двойки на турнира в Ийстбърн.

Освен Уилямс, с "уайлд кард" за основната схема са още британките Кейти Боултър, Джоди Бъридж, Сонай Картал, Юрико Миязаки и Кейти Суон.