Александър Зверев  поне досега бе изключително негативно настроен към ваксинирането срещу коронавирус. След мерките, които предприеха австралийските власти обаче, германецът определено няма избор и ще трябва да се ваксинира, ако желае да участва на Откритото първенство на Австралия 2022.

Самият тенисист разкри, че не се притеснява от строгите ограничения, които налага правителството в Австралия и е готов да направи това, което е нужно.

„Нека всички бъдат спокойни, ще участвам на  Australian Open, не бих желал да пропусна подобно събитие. Мерките за мен не са проблем, и всяка страна сама решава как да се справи с пандемията. Щом органите са решили така, ние  само можем да се съобразим и да изпълним техните препоръки. Аз ще бъда в Австралия и ще участвам в първия за годината турнир от големия шлем“, завърши Зверев.

Припомняме, че някои топ имена вече се ваксинираха срещу Covid-19, за да могат спокойно да пребивават на територията на Австралия и без проблем да вземат участие  на  Australian Open .