Носителят на три титли от "Големия шлем" Стан Вавринка изрази съжалението си от отпадането още в първия кръг на Откритото първенство на Франция. В понеделник 37-годишният швейцарец направи първото си участие в турнир от Шлема за последните 18 месеца. То спечели първия сет срещу френцузина Корентен Муте, но в крайна сметка отстъпи с 6:2, 3:6, 6:7(2), 3:6. 

Според Вавринка причините се крият в двете операции на крака през миналата година, които отнеха голяма част от времето му за тренировки и подготовка.

"Започнах добре и направих силен първи сет, но за съжаление загубих. Разочароващо е, но реалността в играта ми е такава. Нуждая се от тренировки и много работа. Играя добре, но не на нужното ниво за подобни турнири. На такова място се намирам в момента", каза на пресконференцията след двубоя Вавринка, който спечели титлата в Париж през 2015 година. 

"Ядосвам се не защото сравнявам нивото си на игра с това от миналото, а защото знам, че можех да направя нещо повече, но някои неща просто не се получиха", каза още швейцарецът.