Поставеният под номер 13 в основната схема на Australian Open Милош Раонич се добра до полуфиналите на първия за годината турнир от Големия шлем. Той се справи с коравия Гаел Монфис и стигна до предпоследното стъпало на надпреварата. 

Канадецът надделя с 3:1 сета (6:3, 3:6, 6:3, 6:3, 6:4), като мачът продължи почти два часа и половина. В следващия етап ще се изправи срещу номер две в основната схема Анди Мъри, който по-рано през деня отстрани Давид Ферер. 

И четирите сета бяха решени от по един пробив, което е нормално с оглед стила на игра на Раонич. В първата част той проби Монфис в четвъртия гейм и това се оказа достатъчно да поведе с 1:0. 

Във втория сет ролите се размениха и Монфис спечели шестия гейм при подаване на противника, което се оказа достатъчно, за да изравни впоследствие за 1:1 след 6:3. 

Раонич стигна до ранен пробив в третия сет, като взе още първото подаване на противника си. Впоследствие удържа преднината си и дръпна с 2:1 сета. По подобен начин се разви и последната част, с което канадецът се добра до предпоследното стъпало. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS