Американката Джесика Пегула демонстрира увереност за представянето си на Откритото първенство на Австралия по тенис при жените. Пегула отстрани в третия Марта Костюк (Украйна) с 6:0, 6:2 и ще играе срещу чехкинята Барбора Крейчикова на осминафиналите.

По-рано през сезона тя постигна убедителна победа над водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек в отборната надпревара United Cup. „Определено играх много добре срещу Ига“, заяви американката, цитирана от агенция „Ройтерс“.

„Тази седмица също направих няколко отлични мача. Мисля, че подобрих нивото си и мога да победя всеки“, добави Джесика Пегула.

„Но в даден момент, когато си под напрежение и има доста нерви, всичко зависи от условията, от противника и нещата могат да се променят в хода на мача. Все пак мога да кажа, че се чувствам уверена в играта си, която е на много, много високо ниво в момента“, коментира още 28-годишната Пегула.

„Аз съм перфекционист. Дори днес се подразних, че не сервирах много добре. Нямам проблем да анализирам играта си“, допълни американската тенисистка.