Ситуацията в световния тенис продължава да бъде сложна. И ако жените се готвят да стартират с официалните мачове през следващата седмица, при мъжете положението остава тежко. 

След отмяната на надпреварата във Вашингтон, феновете се надяват, че турнирът от Мастърс сериите в Синсинати ще се проведе по план. Ако всичко е наред и сезонът се поднови нормално, престижното състезание от Мастърс сериите ще се изиграе в Ню Йорк заради мерки за сигурност. 

Световният номер 13 Диего Шварцман изрази своето огромно желание скоро да играе тенис, и потвърди, че е готов да играе на US Open въпреки трудностите. 

"Аз очаквах отмяната на турнира във Вашингтон, не беше трудно да се предвиди. Сега очакваме следващите турнири и силно се надявам, че те няма да бъдат отменени. Плановете ми са да играя на US Open, защото това е моята работа, а и толкова месеци без официален мач е наистина тежко. Най-вероятно ставам поредния, който ще се оплаче от ATP, но смятам, че съм прав. Виждам всякаква липса на комуникация и диалог. От ATP веднъж не ни потърсиха, за да чуят мнението на тенисистите за отмяната на състезанията. Никой не се свърза с нас, за да обсъдим нещата и да говорим за целия сезон. Ще участвам в турнири, нямам проблеми с това, но за мен поведението на ATP към играчите е неприемливо“, каза аржентинецът.