Ник Кирьос разкритикува решението на Френската тенис федерация да допусне ограничен брой зрители на кортовете по време на тазгодишното издание на Ролан Гарос. Втората ракета на Австралия смята, че отношението на организаторите към турнира е несериозно.

„Регистрираните случаи на коронавирус във Франция стават все повече. Не се чувствам комфортно да отида там и да играя. Разбрах, че планират турнира да се проведе с публика. Не мисля, че организаторите приемат ситуацията насериозно. Нивото на сериозност, което те демонстрират, е доста разочароващо“ каза Кирьос пред News Corp.

Кирьос заяви още през август, че няма да участва на турнирите в Европа заради притесненията си от глобалната пандемия от Covid-19. Малко по-рано той отказа участие на надпреварите в САЩ по същата причина.

По-рано този месец ръководителите на френската федерация съобщиха, че на турнира ще бъдат обособени три зони, в които ще бъде допускан определен брой зрители всеки ден. На „Филип Шатрие“ и околните съоръжения ще се приемат по 5000 зрители на ден, а същото важи за „Сюзан Ленглен“.

Третата зона – с корт „Симон Матийо“, ще приема максимум по 1500 души на дневна база. Няма да се позволява движение между зоните, а носенето на маска ще бъде задължително.

Организаторите изтъкват, че мерките са планирани в съответствие с препоръките на експертен екип от учени.

Франция все още е една от най-засегнатите от пандемията европейски страни, като във вторник (15 септември) френското здравно министерство регистрира 7852 нови случая.