Шампионката от 2019 година Наоми Осака се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Поставената под номер 3 Осака прекъсна силната серия на ветерантака Су-Ве Сие от Тайван след категоричен успех с 6:2, 6:2 за малко повече от час.

23-годишната японка не допусна пробив, като загуби само две точки при вкаран първи сервис (23 от 25).

Тя пласира 24 печеливши удара срещу 14 на съперничката си, като поемаше контрола върху сетовете с ранен пробив, за да постигне пета победа в шест мача срещу 35-годишната Сие, която дебютира на четвъртфинал в турнирите от Шлема.

"Определено съм доволна от начина, по който играх днес. Всеки път, когато се срещам с нея, е голяма битка. И днес беше така, въпреки че резултатът не го показва. Тя може да пласира печеливши удари и от двете страни. Винаги може да те изненада и не знаеш какво точно да очакваш от нея. Бях си подготвила план за игра, който следвах стриктно и нещата се получиха", коментира японката, която е в серия от 19 поредни победи от февруари миналата година насам.

За място на финала Осака очаква победителката от двубоя между Серина Уилямс (САЩ) и Симона Халеп (Румъния).

"Не обичам да играя срещу Халеп. Тя е много труден съперник, тенисистка, която връща всяка топка. Срещу нея ще бъде много тежка физическа и психическа битка. Разбира се, същото важи и за Серина. Тя наистина изглежда плашещо, когато е от другата страна на корта. Мисля, че мачът между двете по-късно днес ще бъде истинско забавление", каза Осака.