Германецът Александър Зверев заяви, че срещу Рафаел Надал няма да му бъде по-лесно, въпреки победата му в четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция над сензацията на сезона Карлос Алкарас.

Във вторник поставеният под номер 3 в схемата Зверев елиминира в четири сета 19-годишния Алкарас, който от началото на сезона спечели четири трофея. На полуфиналите на "Ролан Гарос" в петък обаче на Зверев му предстои изпитание срещу 13-кратния шампион в Париж Рафаел Надал, който късно снощи се справи също в четири сета с водача в световната ранглиста Новак Джокович.

"Пътят ми няма да става по-лесен. Но аз все пак съм номер 3 в света. Печелил съм както големи мачове, така и турнири", заяви 25-годишният Зверев, който търси първата си титла от турнирите от "Големия шлем".

"Срещу Алкарас знаех, че трябва да играя най-добрия си тенис още от първата точка. След мача му казах при мрежата, че той ще спечели този турнир много пъти. Надявам се, че аз ще успея да го спечеля преди да започне неговата серия. Той ще ни бие всички и ние няма да имаме шанс", коментира олимпийският шампион по адрес на младия си испански съперник.