Възстановяването на Роджър Федерер след контузията на коляното върви добре и се очаква той да направи едно "страхотно" Открито първенство на Австралия, заяви личният му треньор Иван Любичич. 39-годишният Федерер не бил на корта в официален мач, след като загуби от Новак Джокович на полуфинала на Откритото първенство на Австралия през януари.

След това той не игра заради операцията на коляното и заради пандемията от коронавирус.

"Федерер е във фаза на възстановяване и бих казал, че нещата вървят по най-добрия начин. Той тренира все повече и повече и все по-добре и по-добре. Любопитен съм да видя колко ще успеем да натиснем през следващите месеци. Има много увереност", каза хърватинът в интервю за сайта OKtennis.it.

Носителят на 20 титли от турнирите от Големия шлем все още не е уточнил програмата си за следващата година, но е гарантирал, че ще участва на Откритото първенство на Австралия през януари.

"Със сигурност не мога да кажа днес какво ще правим през април. Знам, че искаме той да изиграе едно страхотно Открито първенство на Австралия и след това да преценим. Важно е да вървим стъпка по стъпка и да спазваме периодите на почивка. Както винаги сме правили", добави Любичич.