Грег Руседски вярва, че най-добрият шанс на Роджър Федерер за 21-а титла от Големия шлем е на Уимбълдън, а не на Аустрелиън Оупън.

Швейцарският ветеран не е играл официален двубой в Тура от загубата си от Новак Джокович в последните четири в Мелбърн през януари, като две операции на колената го извадиха извън сметките за остатъка от сезона. Маестрото спечели в Австралия през 2017 и 2018, но Руседски, бивш финалист на US Open, който сега е коментатор, вярва, че Джокович ще бъде твърде голямо препятствие за швейцареца.

„Не смятам, че той има шансове да спечели Аустрелиън Оупън или Ролан Гарос, това ще бъдат големи предизвикателства за него. Той все още може да стигне далеч в турнирите там, но няма да ги спечели. Уимбълдън, това е неговата цел. Той има осем титли там. Загубата от Новак в тайбрека на петия сет миналата година вероятно е една от най-тежките в неговата кариера“, сподели той за Daily Express.

Въпреки това, Руседски смята, че титла в Мелбърн, която ще даде преднина на Федерер в борбата за най-много корони от Шлема с 21, може да бъде решителен удар в битката с Рафаел Надал и Новак Джокович за най-много титли от най-висока категория в тениса. „Ако спечели в Австралия, това изведнъж ще му даде преднина пред останалите и ще остави Джокович със 17, като ще бъде и пред Надал с една титла. Един мач или една точка може да направи такава голяма разлика в кариерата на някого – повярвайте ми, знам за тези неща!“, завърши бившият тенисист.

Федерер навърши 39-годишна възраст през август и ще стане най-възрастният тенисист, който печели титла от Оупън ерата, ако стигне до триумф в Мейджър през 2021 година.