Стана ясно кога най-добрият ни български тенисист Григор Димитров ще стартира участието си на Открито първенство на САЩ. Хасковлията, който е поставен под №14 в схемата, ще срещне представителя на домакините Томи Пол във втория ден на турнира в Ню Йорк.

Двубоят е отреден за нощта на вторник срещу сряда. По програма мачът е последен на втория по големина корт в комплекса – „Луис Армстронг Стейдиъм”. Срещата е втора от вечерната сесия и ще започне след края на мача при жените между американката Медисън Кийс (№7) и унгарката Тимеа Бабош. Двете се очаква да излязат на корта не по-рано от полунощ българско време.

Вторник ще предложи и доста български емоции по кортовете в Ню Йорк, защото ще видим две българки – завръщането на Цветана Пиронкова и първата ракета на България в момента при дамите - Виктория Томова.

Пиронкова ще се срещне с рускинята Людмила Самсонова, а Томова има тежката задача да се изправи срещу поставената под №22 в схемата американка Аманда Анисимова. Все още обаче не са ясни часовете, в които ще играят двете наши сънароднички.

Още в първия ден на турнира обаче участието си ще започне световният №1 Новак Джокович. При дамите пък на корта в понеделник ще видим водачката в схемата Каролина Плишкова, както и Анджелик Кербер и Наоми Осака. Във втория ден се очаква на корта да излязат Анди Мъри и миналогодишният финалист Даниил Медведев, както и сестрите Винъс и Серина Уилямс.