През вчерашния ден Карлос Алкарас завоюва своя първи трофей на Уимбълдън още при дебютния си финал в турнира, след като в сблъсъка за титлата детронира седемкратния шампион Новак Джокович, спирайки серията му от 34 последователни победи на "свещената трева". Двамата показа тенис от най-висок калибър и ни направиха свидетели на истинско петсетово тенис зрелище, продължило точно 4 часа и 43 минути. 

От началото до самия край на двубоя в ложата на сърбина бе и неговият 8-годишен син Стефан, който е неотлъчно до баща си в професионалните му ангажименти. Изглежда, че момчето е успяло да попие от характера на своя баща, който винаги отдава заслуженото на опонента, защото след края на мача Стефан е срещнал Карлитос в коридорите на All England Club, а камерите са запечатали момента, в който детето подава ръка на шампиона и го поздравява за триумфа.

По време на церемонията по награждаването Стефан не свали усмивката от лицето си и гледаше с възхищение своя баща, въпреки че всъщност той бе от губещата страна. "Хубаво е да видя как синът ми продължава да се усмихва в ложата. Обичам семейството и екипа си. Благодаря им за подкрепата. Нямам търпение да ги прегърна", каза 23-кратният шампион от Шлема, не успявайки да сдържи сълзите си.