Големи новини в женския тенис - Серина Уилямс почти сигурно ще се завърне на корта още в Австралия и ще вземе участие на първия за годината турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън.

Това обяви директорът на турнира Клей Тайли, който разкри, че американката е заявила участието си.

Последният турнир на 36-годишната легенда бе именно Аустрелиън Оупън през 2017. Тогава тя, вече бременна, спечели своята 23-а титла от Големия шлем.

През септември Уилямс роди първото си дете, момиченце от бизнесмена Алексис Оханян, за когото се ожени през ноември.

Според Тайли е "много вероятно" Серина да поднови кариерата си на турнира в Мелбърн, който стартира на 15 януари.

"Тя взе своята виза, записа се, тренира и най-вероятно ще се наложи да намери повече пространство за по-големия си екип. "Няма съмнение, че от наша гледна точка тя ще е готова и ще иска да счупи рекорда на Маргарет Корт. Би било изключително постижение, ако го направи."

Това, което Тайли има предвид е, че при успех в Мелбърн Уилямс ще изравни постижението на Корт от 24 титли в Големия шлем.

С успеха си в началото на 2017 тя изпревари Щефи Граф, която има 22 трофея от четирите големи турнира на своята сметка.

С отсъствието си Уилямс се смъкна до 22-о място в световната ранглиста, но определено ще бъде сред фаворитките, ако действително участва в Мелбърн.

Не е ясно, дали тя ще вземе участие и на някой от турнирите преди Аустрелиън Оупън.

"Списъкът с участниците, който видях миналата вечер включи всички в топ 100 при мъжете и жените, така че ще е страхотно", допълни Тайли.