Александър Зверев се класира за ½-финалите на US Open. Зверев успя да се наложи над Лойд Харис с победа в три сета и по този начин  намери място сред последните четирима в Ню Йорк.

Сега обаче за германеца предстои най-сериозното препятствие в надпреварата до този момент, като световният номер 4 ще се изправи срещу Новак Джокович в спор за класиране на финала.  И макар че Саша е в серия от 16 поредни победи и показва чудесна форма напоследък, той прекрасно осъзнава колко сериозен тест го чака на полуфиналите. Този мач  наистина ще се чака с огромен интерес от всички фенове на тениса, а Саша сподели своите очаквания преди срещата, която ще се играе утре.

„Джокович е най-добрият в света и е много трудно да спечелиш срещу него. Аз съм готов да дам най-доброто от себе си и искам да покажа на какво съм способен. Мисля, че ако сервирам добре и печеля геймовете си, все някога ще получа шанс за пробив. Трябва да бъда пределно концентриран и подготвен за изключително дълъг мач. Вярвам, че мога да победя, но ще е нужно да играя на топ ниво. Ще стане страхотен мач, убеден съм“, каза Зверев. В другия полуфинал на  US open един срещу друг ще се изправят Даниил Медведев и Феликс Оже-Алиасим.