Носителят на 19 титли от Големия шлем Рафаел Надал сподели пред LesEchos, че не е разтревожен от липсата на достатъчно игрова практика преди тазгодишния Ролан Гарос. Испанецът заяви, че и преди е успявал да се завърне успешно на корта след дълго отсъствие и това му два увереност преди турнира в Париж.

„Необичайните обстоятелства ще окажат влияние върху всички играчи. Това ще бъде истинско изпитание. Ще видим как ще се развие ситуацията през следващите няколко седмици“ коментира испанецът.

„Трябва да разсъждавам възможно най-позитивно, тъй като знам, че завръщането след много време извън игра не е никак лесно в началото. Трябва да приема това предизвикателство с ясното съзнание, че изестно време няма да мога да демонстирам най-добрата си игра. Но и преди съм успявал да се завърна успешно след дълго остъствие и затова знам, че с правилната нагласа нещата ще се получат“ каза още Надал.

Надал изигра само три мача след подновяването на тура, като отпадна на 1/4-финалите на Мастърс турнира в Рим след загуба в два сета от Диего Шварцман.

На въпроса кой е нах-хубавият му спомен от турнира в Париж, испанецът отговори „Не е лесно да посоча един, защото са толкова много. Можеб и победата през 2017 г. Тя беше много специална, моята десета титла. Но, честно казано, през всички тези години винаги съм се наслаждавал много на Ролан Гарос както на корта, така и извън него“.

„Имам много приятели във Френската федерация и сред персонала на турнира. Чувствам се като у дома си тук. Винаги усещам подкрепата на местните фенове. Трудно е да се опише това усещане, но когато играеш и усетиш тази енергия, чувството е невероятно“ сподели носителят на 12 титли от Ролан Гарос.

Надал разкри още, че не изключва възможността да се посвети на треньорството след като се оттегли от корта. Испанецът отделя много време и средства за развитието на академията си в Майорка, като нерядко тренира там заедно с някои от възпитаниците.

„Не искам да казвам, че никога не бих станал треньор. Имам собствена академия и ми харесва да помагам със съвети на младите играчи и да разговарям с треньорите. Мога да си представя да продължа да помагам на млади играчи в бъдеще“ сподели Надал.

Испанецът, който е втори поставен на Ролан Гарос, ще започне участието си в Париж с мач срещу 83-ия в света Егор Герасимов. При победа Надал ще се изправи срещу Макензи Макдоналд или квалификанта Стивън Диес във втория кръг.