Даниил Медведев призна, че началото на двубоя му от втория кръг на Откритото първенство по тенис на Австралия срещу Емил Руусувуори не е било никак лесно.

В Мелбърн поставеният под номер 3 руснак, който двукратен финалист в Мелбърн, трябваше да играе близо четири часа и половина, за да победи финландеца с драматичен обрат в пет сета - 3:6, 6:7 (1), 6:4, 7:6 (1), 6:0.

"Стартът на мача беше труден и в първия сет пропуснах прекалено много. Все едно ме нямаше на корта. След това промених доста неща, включително и моята ракета, за да открия и да постигна нещо съвсем различно. Започнах да се представям все по-добре. Може би понякога първо трябва да създадеш нещо в главата си и след това да се опиташ да го материализираш.

Останах със същата ракета и след третата част на мача нещата бяха различни. Сега ще се опитам да заспя в 6:30 часа сутринта (местно време).

Ще опитам да си взема почивка до обяд, след което ще имам лека тренировка. Ще дам всичко от себе си в следващия мач. Искам победя отново, но да видим какво ще се случи", коментира 27-годишният Медведев пред медиите след мача срещу Руусувуори.

Поставеният под номер 3 в схемата руски тенисист допусна 63 непредизвикани грешки и направи 51 печеливши удара в срещата с финландеца.

В следващия кръг от първия за годината турнир от Големия шлем Даниил Медведев ще играе срещу канадеца Феликс Оже-Алиасим, 27-ми в схемата.