Първата ракета на Русия и втори в света  Даниил Медведев се класира за 1/8-финалите на Australian Open, след като елиминира Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия в три сета – 6-4, 6-4, 6-2, за близо два часа игра.

Руснакът спечели по абсолютно идентичен начин първите два сета и като развитие, и като резултат – той направи пробив в третия гейм и на първия, и на втория сет. След четири гейма без пробив в третия сет, шампионът на Ю Ес Оупън превключи на по-висока предавка и спечели четири безответни гейма, за да затвори успешно двубоя в своя полза. Медведев завърши с десет аса, като спечели 82% от точките на първи сервис и не допусна да бъде пробит, спасявайки и трите шанса, които се откриха пред нидерландеца.

Ван де Зандсхулп направи два уинъра повече от съперника – 28 на 26, но 13 непредизвикани грешки повече – 32 срещу 19. Медведев ще играе с американеца Максим Креси, който продължи с отличното си представяне от началото на годината, побеждавайки представителя на домакините участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Кристофър О‘Конъл в четири сета.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

За осминафиналите се класира и канадецът Феликс Оже-Алиасим, който преодоля категорично Дан Еванс от Великобритания с 6-4, 6-1, 6-1 и чака победителя от сблъсъка между Андрей Рубльов и Марин Чилич.