След осем години Мадисън Кийс отново е четвъртфиналистка на „Уимбълдън“. Американката стори това за последно през 2015 година, а сега отново се завръща сред най-добрите 8 в надпреварата. Мачът през вчерашния ден между Кийс и Мира Андреева напълно оправда очакванията и срещата бе решена в три сета.

Не липсваха и драматичните моменти до самия край, като младата рускиня получи наказателна точка, а точно по този начин американската тенисистка се сдоби с  точка за спечелване на мача и тя веднага се възползва от  тази възможност.

Определено Мадисън се намира в много добра форма, а нейният прогрес в третия за годината турнир от Шлема ясно показва, че титлата в Ийстбърн не е била случайна. Следващото препятствие пред 28-годишната тенисистка се казва Арина Сабаленка.

Преди да мисли за двубоя срещу световната номер 2 обаче, Мадисън Кийс не скри задоволството си от класирането за четвъртфиналите и сподели, че се чувства много щастлива от постигнатото.

 „Да бъда на четвъртфинал отново след 8-годишна пауза е прекрасно и съм много щастлива от това, което постигнах. Очаквах труден мач срещу Мира, тя е все още толкова млада и бъдещето е пред нея. Не зная точно как успях да обърна нещата, но от средата на втория сет за мен ситуацията се промени и просто започнах да играя по-добре. Тогава си казах, че ще продължа да се боря и ще дам всичко от себе си, за да спечеля. Сега ще се насладя на успеха и ще се подготвя за мача си със Сабаленка“, каза Кийс.