Себастиан Корда отстрани Даниил Медведев от Australian Open с 3:0 (7:6, 6:3, 7:6). Така американецът си осигури осминафинаел сблъсък с Хачанов в Мелбърн.

Корда, който е 31-и в световната ранглиста и 29-и в схемата на турнира сътвори една от изненадите на турнира досега, елиминирайки бившия номер 1 - Данил Медведев. 

В срещата руснакът е направил 9 аса, докато Корда има едва 3. Двойните грешки са повече за американеца.

Мачът стартира с пробив за Корда, на когото му бяха нужни четири брейк точки, за да спечели първото разиграване, което бе на сервис на Медведев. След това взе и своето подаване и затвърди пробива за 2:0. Това не бе единственият пробив за американеца, който успя да осъществи втори такъв за 4:1, но руснакът го върна мигновено. Медведев показа воля и успя дори да изравни в много драматичния първи сет и да стигне до 6:6 и тайбрек. В него Корда надделя с 9:7.

Вторият сет бе далеч по-убедителен за Корда, който отново проби рано и поведе с 2:0. Този път той успя да затвори сета, без да позволи на Медведев да се върне в резултата. Американецът спечели с 6:3.

Третият сет отново бе наистина драматичен. Той започна с пробив на Корда, който по подобие и на първия и третия сет, поведе с 2:0. Медведев успя да върне пробива и изравни за 4:4 по-късно в сета.  След това срещата вървеше гейм за гейм и се стигна до 6:6 и нов тайбрек. Корда взе сериозна преднина с 4:0 в тайбрека, а след това руският тенисист спаси три мач точки, за да стигне до 4:6, но Корда спечели следващия си сервис и мача с 7:4 в тайбрека на третия сет.