Италианецът Яник Синер, поставен под номер 11 в схемата на турнира, постигна чиста победа над представителя на Австралия Алекс Де Минор със 7:6 (3), 6:3, 6:4 в мач, продължил 2:35 часа. На четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия той ще се изправи срещу победителя от срещата между Стефанос Циципас и Тейлър Фриц, която е по-късно през деня. Това е втори четвъртфинал в кариерата на 20-годишния тенисист в турнирите от Големия шлем, който стигна до тази фаза и на "Ролан Гарос".

Интрига имаше в първия сет, когато и двамата печелеха уверено подаванията си и се стигна до тайбрек, където Синер показа повече агресия и решимост и се наложи със 7:3. Оттук нататък предимството определено бе на страната на италианеца от Южен Тирол, който направи 1 пробив във втория сет и 2 в третия сет, за да направи разликата с австралиеца. Де Минор стигна само до един пробив, което се оказа недостатъчно да вземе дори сет.

Яник Синер сервираше по-добре, ретурите му бяха по-уверени и направи 35 печеливши удари срещу 24 на съперника си.

"Мисля, че разликата дойде от първата точка в тайбрека, когато успях да пробия. След това заиграх с по-голяма увереност, опитвах се да раздвижвам Алекс по корта, но това е много трудно, особено тук, в Австралия, където той игра чудесно. През последната година играх в много турнири и натрупах голям опит. Израснах като играч. Не съм завършена личност, но имам повече опит", коментира скромно след мача Яник Синер, докато пеперуда бе кацнала на главата му.