Григор Димитров спечели първата си среща на  Australian Open срещу Иржи Лехецка с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5. Българинът срещна сериозен отпор от 142-ия в световната ранглиста и трябваше да положи доста усилия, за да стигне до победата. За място в основната схема, 20-годишният чех Лехечка преодоля Макс Пърсел, Майкъл Мо и Дмитри Попко в квалификациите.
 
Във втория кръг Григор Димитров ще играе с победителя от мача между Беноа Пер (Франция) и Тиаго Монтейро (Бразилия).
Григор не започна добре и още в първия сет трябваше да спасява три точки за пробив. Все пак успя да си вземе гейма след две грешки на противника. При 2:1 Димитров пропусна две възможности за пробив и резултатът бе изравнен. Последва размяна на сервис-гейм преди да се стигне до пробив на Гришо и в крайна сметка сетът бе за него - 6:4.
 
И в началото на втората част на Гришо му се наложи да спасява три точки за пробив, но устоя и поведе - 1:0. След размяна на сервис-гейм, българинът изпусна две възможности за пробив в четвъртия. С гейм на нула Димитров поведе с 3:2, но последва негова двойна грешка, която одведе до първи пробив във втория сет. Лехечка затвърди пробива си и поведе с 5:3, а в крайна сметка чехът спечели с 6:4.

В третия сет Гришо не остави съмнение, че е по-добрият и доминираше напълно, повеждайки с 3:0. Чехът върна един гейм, но българинът продължи да диктува играта и затвори частта с 6:3.

Четвъртият сет беше доста оспорван, но Гришо показа характер и спечели. След начална размяна на сервиз-гейм, се видя, че Гришо изпитва проблеми с физическото си състояние и често "крадеше" почивки, навеждайки се да си оправя обувките. При  5:5 със серия от подсечени бекхенди, Димитров докара до грешка на противника и нов шанс за пробив, който вече беше реализиран с изящен минаващ форхенд - 6:5. В последния гейм Гришо слоги точка на спора с с излизане на мрежата след сервис - 7:5 и Димитров се класира за втория кръг!