Първата ракета на България Григор Димитров постигна втората си победа на турнира от Големия шлем - Ролан Гарос. Димитров спечели с 6:4, 7:6(5), 6:1 срещу словака Андрей Мартин.

БГНЕС
13 снимки

В първия гейм на първия сет при сервис на Мартин, Григор стартира отлично и поведе с 40:0, но словакът спаси 3 брейкбола и се стигна до равенство - 40:40, а след това си взе и подаването, за да поведе с 1:0. След гейм продължил над 6 минути Димитров си взе подаването, за да изравни до 1:1. Третият гейм премина почти безпроблемно за Мартин, който спечели набързо и поведе с 2:1. Григор Димитров също с лекота взе подаването си в 4-ия гейм и изравни до 2:2. В следващите два гейма и двамата не сбъркаха при подаванията си и резултатът стана 3:3.

Димитров имаше възможност за пробив, но не съумя да спечели, след което Мартин имаше възможност да си вземе подаването не сполучи, а Григор съумя да пробие и да поведе с 4:3. С добра игра Димитров затвърди пробива и поведе с 5:3. В деветия гейм Димитров поведе с 30:0, но не съумя да спечели и резултатът беше намален до 4:5. След доста усилия при сервис на Димитров се стигна и до 6:4 в полза на българина, за да поведе с 1:0 сета.

Във втория сет Мартин тръгна ударно и спечели подаването си на 0. Димитров отговори подобаващо и също върна резултата, печелейки на 0, за да изравни на 1:1. Мартин се разигра взе подаването си, след което проби Григор и поведе с 3:1, след което затвърди пробива и поведе с категоричното 4:1. Димитров спечели втория си гейм и намали изоставането си до 2:4. С отлична игра Димитров съумя да върне пробива и намали до 3:4. Последва и равенство - 4:4. 

Мартин се посъвзе от шока с трите последователни геймове за Димитров съумя да поведе с 5:4. В следващите два гейма и двамата взеха подаванията си резултатът стана - 6:5 в полза на словака. Димитров съумя да изравни до 6:6, и последва тайбрек. В него Димитров поведе с 2:1, но допусна обрат до 2:3. Димитров обърна развоя на нещата и поведе с 5:3, но се стигна до 5:5. След две последователни точки Григор спечели тайбрека със 7:5 и сета със 7:6. 

В третия сет Мартин стартира с възможност за пробив, но не сполучи и Димитров поведе с 1:0. Българинът съумя да пробие съперника и поведе с 2:0. Третият гейм премина през доста обрати, но Мартин върна пробива и намали резултата до 1:2. Григор Димитров проби отново съперника и поведе с 3:1, след което затвърди пробива и поведе с 4:1. Последва нов гейм в полза на Димитров и се стигна до 5:1, а с лекота българинът спечели и седмия гейм, за да спечели с 6:1 и победата с 3:0 сета.

В третия кръг Димитров ще играе с победителя от мача между Шаповалов и Баена.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.