Новак Джокович постигна своята победа 311 в турнирите от “Големия шлем”, макар походът му към рекордна 20-а титла да започна с неочаквано загубен първи сет. Джокера все пак елиминира британския младок, участващ с “уайлд кард”, Джак Дрейпър с 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 за 2 часа игра в първия кръг на “Уимбълдън”.

253-ият в световната ранглиста 19-годишен талант заслужи аплодисментите на пълните трибуни на централния корт с доблестното си представяне в първия кръг. Той проби в самото начало на първия сет, като спаси всичките седем възможности да бъде пробит от великия си съперник. 

Джокович беше забележителен на сервис от момента, в който загуби с 4:6, като заби 25 аса и добави още 21 печеливши удара. Процентите му на първо подаване бяха 78%, като той спечели 55 от разиграните 63 точки зад него. След втори сервис пък успеваемостта на сърбина беше 67%, докато в този показател Дрейпър изоставаше драстично - 39%.

Джокович сбърка 24 пъти, като се подлъзна няколко пъти на все още чисто новата трева на “Уимбълдън”. Следващият му противник ще бъде квалификанта Марсело Томас Бариос, който е 209-и в света, или пък Кевин Андерсън, когото надви за титлата през 2018 година.