Новак Джокович призна, че е бил изненадан от играта на Лоренцо Музети в епичния мач между двамата на Ролан Гарос. Сърбинът успя да обърне развоя на мача, въпреки че изоставаше с 1:2 сета, в двубой който продължи до ранните часове на неделния ден.

„Бях в голяма беда до четвъртия сет. Лоренцо направи всичко възможно да се чувствам неудобно на корта. В един момент просто не знаех какво да правя, той връщаше всяка една топка, записваше уинъри. Определено обаче публиката ме върна в мача. При 2:2 в четвъртия сет публиката започна да скандира моето име и от този момент, в мен дойде нова енергия. Казах му, че може да се гордее с играта си. Това е най-добрият тенис, който съм виждал от него. Ако продължи да играе по този начин, той ще има светло бъдеще пред себе си”, коментира Джокович.

„Винаги в живота си съм правил нещо, когато всички са ме отписвали. Това ме мотивира още повече. Толкова много пъти в кариерата си вече съм показвал от какво съм направен. Все още обаче турнирът не е свършил”, каза още Джокович.