Бившият световен №1 в мъжкия тенис Анди Мъри няма да участва на Откритото първенство на Франция, тъй като иска да насочи изцяло вниманието си към подготовката за „Уимбълдън“. Мъри, който навърши 35 години в неделя, заяви през месец февруари, че ще пропусне целия сезон на клей, за да се съсредоточи върху тренировките на трева с Иван Лендъл, пише „Times“.

Но шотландецът промени решението си и взе уачастие на „Мастърс“ турнира в Мадрид миналата седмица, след като получи „уайлд кард“. Той обаче отпадна на 1/8-финалите, след като не се яви на мача си с Новак Джокович поради заболяване.

Той остана в жребия за „Ролан Гарос“, но последните информации сочат, че се е оттеглил от турнира. Шотландецът, който е играл само веднъж на Откритото първенство на Франция от 2017 година насам, няма да получи „уайлд карт“ и не е в жребия за квалификациите на сингъл при мъжете.

Очакванията са сега Мъри трябва да се завърне в Обединеното кралство, за да се подготви за сезона на тревните кортове преди „Уимбълдън“, който започва на 27 юни.

Участието на бившия световен №1 на първият турнир на трева в момента е несигурно. Мъри е заявил участие за надпреварата от категория ATP 250 в Щутгарт, който започва на 4 юни.