Денис Кудла имаше възможността да се изправи срещу Новак Джокович на Уимбълдън. Американецът бе на път да вкара срещата в четвърти сет, но това така и не се случи и световният номер 1 затвори двубоя в 3 части, които тогава му осигуриха класирането за втората седмица на турнира. В последствие Ноле вдигна титлата, за да се изравни по брой отличия от „шлема“ с Рафа Надал  и Роджър Федерер.

И тримата имат 20 титли от най-престижните надпревари в световния тенис, но Кудла смята, че Джокович тепърва ще подобри всички възможни рекорди.

„Новак е феноменален. Имах щастието да играя срещу него и да се насладя на неговата класа. Логично бе да загубя, но доста мои колеги коментират кой от тримата големи е най-великият за всички времена. Сега е още по-интересно, защото  Роджър, Рафа и Джокович имат 20 титли от големия шлем и всички с нетърпение очакват US Open. За мен, на 34 години, сърбинът показва страхотно ниво. Годините си минават, а той остана постоянен и продължава да печели с лекота и да иска всеки възможен трофей.  Новак е страхотен не само на корта, но и извън него. Аз му се възхищавам и бих казал, че този човек е най-великият спортист на нашето време.  Убеден съм, че много скоро ще задмине Надал и Федерер по трофеи от шлема и еднолично ще поведе в тази класация. Смятам, че световният номер 1 ще счупи още много рекорди и заслужено ще заеме своето място на един от най-великите за всички времена, а за мен, както вече споделих, той е най-великият не само тенисист, а и изобщо спортист в света“, каза Кудла.