Сериозен инцидент беляза мача на бившата №1 в тениса Ана Иванович от третия кръг на Аустрелиън Оупън срещу Медисън Кийс, който сръбкинята загуби с 6:4, 4:6, 4:6.

Треньорът на Иванович Найджъл Сиърс припадна на трибуните в началото на втория сет и бе занесен с носилка до линейка, която го закара в местна болница. Първоначалната информация е, че Сиърс е в съзнание, но с травми.

Иванович тъкмо бе спечелила първия сет на един от най-интересните мачове за деня, когато треньорът ѝ падна тежко на трибуните на "Маргарет Корт Арина".

Според ESPN, на мястото на падането е имало "голяма локва кръв". Тенисистките спряха мача си заради движението в трибуните, а Иванович видя, че медицинските лица се струпват около нейния бокс на трибуните. "Мисля, че е моят треньор", се чу да казва сръбкинята. Медиците използваха дефибрилатор преди да изнесат Сиърс на носилка.

Главният съдия прекъсна мача, тенисистките се прибраха в съблекалнята, а играта бе подновена след 50 минути. Инцидентът обаче явно повлия на Иванович, която загуби следващите два сета и напусна турнира.

Сиърс е баща на съпругата на Анди Мъри, който по същото време играеше мача си с Жоао Соуса. В ложата на шотландеца разбраха за инцидента, но самият тенисист не знаеше за случилото се и доигра мача си.