Световният номер едно в тениса Новак Джокович спечели отличието Лауреус, за Спортист на годината, на церемония в Шанхай.

Американският актьор Бил Мъри прочете името на Джокович, а сърбинът получи приза си от принцеса Шарлийн от Монако, в Монте Карло, където е на турнир. Ноле благодари във видео послание.

За Спортист №1 при дамите бе избрана лекоатлетката Гензебе Дибаба, която постави три световни рекорда в рамките на последните 14 месеца. Тя също не успя да получи наградата си лично.

Немският национален отбор по футбол бе обявен за №1 при отборите, а тийм мениджърът Оливър Бирхоф присъстваше на церемонията от името на всички.

Пилотът от Формула 1 Даниел Рикиардо взе награда за Пробив на годината, но също направи видео благодарност, тъй като се готви за Гран при на Бахрейн.

Вече оттеглилата се тенисистка На Ли взе наградата за Постижения в кариерата. Сънародникът й - екс-баскетболистът Яо Минг бе отличен за Спортен дух.

Ерик Кантона, Рууд Гулит, Майкъл Джонсън, моделката Каролина Куркова и актьорът Бенедикт Къмбърбач бяха само част от високите гости, излезли на сцената в церемонията.