Руски сблъсък ни очаква в ¼-финалната фаза на Australian Open. Даниил Медведев ще се изправи срещу сънародника си Андрей Рубльов, след като и двамата успяха да спечелят мачовете си от 1/8-финалите рано тази сутрин.

Медведев надви с 6:4, 6:2, 6:3 Макдоналд Макензи само за час и половина игра. Руснакът се затрудни с американския си съперник само в първия сет, а в следващите две части бе безапелационен.

Рубльов пък продължи напред след успех в първите два сета с по 6:2 и 7:6 (3) и отказване на играещия за първи път в четвърти кръг Каспър Рууд преди началото на третия сет.

Норвежецът оказа сериозна съпротива, особено във втория сет, но агресивният тенис на Рубльов се оказа решаващ. Физическите проблеми на Рууд във втория сет обаче му попречиха да продължи и се отказва.

„Съжалявам за Каспър. Не очаквах, че ще се откаже и мачът ще приключи по този начин. Не можем да контролираме това, контузиите са неизбежни“, каза световният №8 Рубльов, който е в серия от осем победи.

Той се превръща и в десетия руснак в топ 8 на Australian Open и трети тази година след Медведев и сензацията Аслан Карацев, който ще спори с Григор Димитров на четвъртфиналите във вторник сутринта.